lørdag den 4. februar 2012

Godt Nytår!

Det er måske en smule forsinket at ønske Godt Nytår 2012, men jeg har simpelthen ikke haft tid til at komme med hyppige indlæg på bloggen de sidste måneder. MEGET er sket siden de sidste indlæg - her er et lille udpluk af de væsentligste begivenheder:

  1. Vi har købt hovedkonkurrenten på det online ur marked - nemlig ure.dk. Muligheden kom lidt ud af det blå, men da det først gik op for os, at det var muligt at få fingrene i dette ekstremt værdifulde domæne, så måtte vi simpelthen slå til.
  2. Julehandlen. Den tog os med storm. Vi var simpelthen ikke logistisk set klædt ordentligt på. Derudover overtog vi Ure.dk i starten af december, hvilket gjorde tingene endnu mere kaotiske. 2 lagre, 2 forskellige backends, 2 forskellige bankkonti osv osv. Aldrig igen laver jeg en stor investering lige midt i julehandlen..
  3. Januarudsalg og julereturer. Julehandlens strabadser slutter ikke den 22. december. De er bare på standby indtil det nye år, hvor utallige julegaver bliver sendt tilbage for at blive byttet eller refunderet. Derudover utallige telefoniske henvendelser ifm selvsamme julegaver. Derudover skal lagerets fejlkøb smides afsted i januarudsalg. Alt i alt ensbetydende med en travlt januar måned, omend ikke så travl som december.
Derudover et konstant bombardement af småproblemer og administrative tidsrøvere, som simpelthen har givet en for stor arbejdsbelastning.

Bagsiden af medaljen ved vores ekstreme vokseværk er simpelthen, at vi nogle steder halter efter på det administrative og logistiske plan. Det bliver én af de helt store udfordringer for 2012. At få effektiviseret virksomheden og dets arbejdsgange.

Derudover bliver en udfordring at få relanceret ure.dk. Jeg tror jeg vil gemme hele ure.dk processen til et senere indlæg på bloggen, men kan da sige, at det kommer til at kræve mange ressourcer at få bygget ure.dk om til den shop, som vi gerne ser den bliver til. Der er et kæmpe potentiale i det domæne.

Jeg er ikke så meget for nytårsfortsæt, men jeg tror jeg ville lave en lille én af slagsen alligevel. At komme med nogle månedlige statusopdateringer her på bloggen. Hvordan er seneste måned gået, og hvad er forventningerne til næste måned. Prøve at få gjort det til en øvelse i målsætninger og implementering.

Så lad os begynde med februar 2012 - forventningerne:
  • Årets korteste måned bør betyde at minimum 1 name brand præsenteres på UrKompagniet.dk Vi har foden inde hos 2 virkelig kendte mærker, og jeg tror at i hvert fald den ene falder på plads i løbet af februar.
  • Ure.dk er klar til at blive relanceret i slutningen af februar. Et YDERST optimistisk håb, men tid er penge, og så længe ure.dk ikke har flere produkter inde i shoppen, så taber vi penge hver dag. Derfor er det meget vigtigt at få ure.dk bygget om, så vi kan smide en masse nye ure ind i systemet.
  • Ingen omsætningsnedgang i februar ift januar på UrKompagniet.dk. Igen - yderst optimistisk. Januarudsalget bliver svært at hamle op med, men med fortsat aggressiv markedsføring og med minimum 1 ekstra name brand, så tror og håber jeg at vi kan fortsætte den positive udvikling.
  • Øget effektivisering i ordrebehandlingen på lageret. Et must. Vi skal blive bedre, og arbejdsgangene skal effektiviseres.
  • Uopfordrede markedsføringshenvendelser skal lukkes ned med det samme og prompte. Vi har været for blødsødne ift alle de markedsføringshenvendelser vi modtager over telefonen. Det tager for meget tid, og 9 ud af 10 er alligevel værdiløse. I februar må vi blive bedre til at sige "tak, men nej tak - og du skal ikke vende tilbage". Bruger jeg mere en 30 sekunder på sådan et opkald har jeg fejlet.
Lad os se hvordan situationen ser ud i slutningen af februar/starten af marts.

Dbh,
Troels & co.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar